Nawigacja
DEUTSCH PLUS
insta.ling
Aktualnie online
Gości online: 12
Użytkowników online: 0
Łącznie użytkowników: 20
Najnowszy użytkownik: Dorota Ziolkowska-Zych
Użytkowników online: 0
Łącznie użytkowników: 20
Najnowszy użytkownik: Dorota Ziolkowska-Zych
Certyfikaty
Dyrekcja
Wicedyrektor
mgr Marta Martyniuk
mgr Marta Martyniuk
Pn 1200 - 1500
Wt 1200 - 1400
Śr 730 - 915
Cz 1200 - 1315
Pt 900 - 1200 filia
Wt 1200 - 1400
Śr 730 - 915
Cz 1200 - 1315
Pt 900 - 1200 filia
Dyrekcja
Wicedyrektor
mgr Anna Trochimowicz
mgr Anna Trochimowicz
Pn 730 - 1000
Wt 1000 - 1200
Śr 1100 - 1300
Cz 730 - 900
Pt 1100 - 1400
Wt 1000 - 1200
Śr 1100 - 1300
Cz 730 - 900
Pt 1100 - 1400
Dyrekcja
Wicedyrektor
mgr Iwona Wąsik
mgr Iwona Wąsik
Pn 1000 - 1200
Wt 730 - 1100
Śr 1300 - 1500
Cz 1300 - 1400
Pt 730 - 1000
Wt 730 - 1100
Śr 1300 - 1500
Cz 1300 - 1400
Pt 730 - 1000
Światowy Dzień Jabłka
28 września to Światowy Dzień Jabłka. W tym roku, podobnie, jak w ubiegłych latach, pamiętali o tym uczniowie klasy 3a. Nie dość, że zajadają się jabłkami na co dzień, tego szczególnego dnia oddali mu hołd w nieco inny sposób. Jaki? Otóż przygotowywali sałatki, przeróżne okazy z jabłkiem w roli głównej. Były słodkie, letnie owocowe, ale i pikantne, a nawet podobne do klasycznej jarzynowej. Było pysznie i zdrowo, a wszystko za sprawą jabłka, które dzięki swym wartościom, nadało tym sałatkom niezastąpiony smak i wartość. Jabłko to źródło witamin: A, C, B1, B6, K i minerałów: potasu, boru, wapnia, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, krzemu oraz błonnika. Ponadto świętujące jabłka zawierają cenne antyutleniacze i pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Tegoroczny Dzień Jabłka uważamy za naprawdę udany i podpisujemy się pod starym, mądrym powiedzeniem: Jedno jabłko dziennie, trzyma lekarza z dala ode mnie. A Was, zachęcamy do zajadania się jabłkami. Naprawdę warto! Tym bardziej, że nasz kraj jest jednym z przodujących w ich produkcji. Zatem zajadajmy się nimi na zdrowie!
Elżbieta Korzeniowska